Laatste nieuws

Oefenwedstrijd Pro Patria en Bosan turnacademie

Oefenwedstrijd Pro Patria en Bosan turnacademie

  Om 3 uur was ik klaar op school en zijn we naar de turnhal gereden om ons jurymeisje Anne op te...

Sidijk Gymnastics Tournament

Sidijk Gymnastics Tournament

Sidijktoernooi   In het weekend van 21 en 22 februari 2015 heeft het Sidijktoernooi...

Kwartfinales Waddinxveen

Kwartfinales Waddinxveen

  De kwartfinales in Waddinxveen   Afgelopen weekend was het zo ver! De kwartfinale werd op 14...

Halve finale Duiven

Halve finale Duiven

  Op zondagochtend ging ik naar Duiven om de halve finale te turnen. Ik begon op brug. Dit was...

De laatste halve finale.

De laatste halve finale.

Op 25 april moesten Maika, Isa en ik ( Camille ) de halve finale turnen in Amsterdam. Ons eerste...

 • Oefenwedstrijd Pro Patria en Bosan turnacademie

  Oefenwedstrijd Pro Patria en Bosan turnacademie

 • Sidijk Gymnastics Tournament

  Sidijk Gymnastics Tournament

 • Kwartfinales Waddinxveen

  Kwartfinales Waddinxveen

 • Halve finale Duiven

  Halve finale Duiven

 • De laatste halve finale.

  De laatste halve finale.

Sidijktoernooi

 

In het weekend van 21 en 22 februari 2015 heeft het Sidijktoernooi plaatsgevonden. Dit toernooi wordt gehouden in Heerenveen, Friesland. Het was er heel erg leuk want een dag voor de wedstrijd mocht je in de zaal waar de wedstrijd werd gehouden trainen en het was een superleuke en mooie grote zaal. Na de training gingen we met de moeders, oma, trainsters en mijn vriendinnen uit eten. We gingen pasta eten en het was heel erg lekker. Na het eten ging ik met mijn mama en Aya naar de hostel in Sneek. Daar waren nog meer turnmeisjes en het was er ook erg gezellig. De volgende dag gingen alleen ik en mama naar de wedstrijd want Aya had haar wedstrijd al vroeg in de morgen, die was al opgehaald door haar papa en mama. Ik moest later beginnen. Het ging heel goed want op rek ben ik 1e geworden en in totaal 6de! Samen met Victoria en Isabel ben ik nog op de foto geweest met Lisa Top, dus het was een superleuk toernooi!

 

Groetjes Anne

 

De kwartfinales in Waddinxveen

 

Afgelopen weekend was het zo ver! De kwartfinale werd op 14 en 15 maart gehouden in Waddinxveen. Deze wedstrijd was erg spannend, het was namelijk de wedstrijd die zou beslissen of je door mocht stromen naar de halve finale!

 

Vroeg op de zaterdag ochtend mochten Kyara en Nina beginnen met de wedstrijd, ze hebben goed hun best gedaan, maar zijn helaas niet door. Hierna was Kayleigh aan de beurt en Kayleigh heeft het zo goed gedaan dat ze zelfs een 2de prijs heeft gewonnen! Ze was zelfs 1ste op vloer met een hele mooie oefening. Na Kayleigh was het de beurt aan mezelf en Serena. Helaas was Serena vlak voor de wedstrijd door haar enkel gegaan en kon ze niet alles laten zien op de wedstrijd van wat ze kan. Bijtend door de pijn heen heeft ze toch nog een goede wedstrijd gedraaid, helaas was dit net niet genoeg om door te gaan. Bij mij zelf ging de wedstrijd heel goed. Ik heb alleen een val gemaakt op de brug maar verder ging het goed. Uiteindelijk heb ik daarmee een 4de plek behaald! Wat wel gaaf was aan de wedstrijd van Serena en mij, was dat in de baan naast ons de ek-kwalificatie was voor de eredivisie senior! Het was super gaaf om bekende turnsters zoals Noel van Klaveren zo dichtbij te zien turnen. Later op de dag waren Maika en Isabelle aan de beurt om hun beste oefeningen te laten zien! en dit ging heel erg goed! Isabelle is 6de geworden en Maika 12e, beiden zijn ze door naar de halve finale! Danique was hierna aan de beurt. Helaas kon Luna niet meedoen vanwege haar schouderblessure. Bij Danique ging de wedstrijd goed! Ze is door naar de halve finale met een 15e plek!

 

Zondag ochtend was het de beurt aan Victoria en Anne. Bij Anne ging het heel goed en ze heeft een mooie 6e plaats behaald en daarmee ook een plek in de halve finale. Victoria heeft ook haar best gedaan en een goede wedstrijd geturnd, helaas was het niet genoeg om een plekje in de halve finale te bemachtigen. Ze is 20ste geworden. In de middag was Fenny aan de beurt, ook zij heeft goed haar best gedaan en mooi geturnd, maar helaas ook net niet genoeg om door te gaan en ze heeft ook een 20ste plek behaald. Hierna was Camille aan de beurt. Ze heeft een hele goede wedstrijd gedraaid! Ze stond zelfs op de 1ste plaats na 3 toestellen, maar helaas viel ze 2 keer van de balk. Maar ze heeft alsnog een hele mooie 7e plek gehaald en daarmee is ze door naar de halve finale. Als aller laatste was Mirte aan de beurt, haar wedstrijd ging erg goed. Alleen balk ging iets minder, maar ze heeft een 10e plek behaald en daarmee is ze ook door naar de halve finale.

 

Al met al was het een gezellig, maar ook geslaagd weekend met veel turnsters die doorgestroomd zijn naar de halve finale.

 

Groetjes Sophie

 

         

 


Op 25 april moesten Maika, Isa en ik ( Camille ) de halve finale turnen in Amsterdam.
Ons eerste toestel was brug. Mijn brug oefening ging op zich wel goed, maar het kon beter. Isa moest helaas stoppen met de wedstrijd wegens haar blessure. Dat vonden wij heel jammer!
Daarna gingen we naar de balk. Dat vind ik het leukste toestel! Mijn oefening ging super. Ik ben er niet van afgevallen. Ik heb voor het eerst in een kwalificatie wedstrijd mijn losse radslag op balk gedaan. En ben met mijn oefening eerste geworden en geplaatst voor de toestelfinale daar ben ik heel blij mee. Bij Maika ging het ook goed.
Daarna gingen we naar vloer. Het ging goed. Ondanks mijn blessures heb ik voor het eerst een flik flak schroef op vloer gedaan. Ik ben, samen met een ander meisje 4e geworden. Helaas had dat andere meisje een tiende hogere E-score waardoor ik nu 1e reserve sta voor de vloer finale. Maika heeft ook een hele goede vloer oefening geturnd met een hele mooie overslag streksalto en een flik flak halve schroef!
Als laatste toestel hadden we sprong. Mijn sprongen gingen goed. En sta 1e reserve op dit onderdeel voor het NK.
Toen kwam de prijsuitreiking. Ik ben met mijn totale score van 46.416 3e geworden!! Daar ben ik heel blij mee J maika is met een totale score van 44.666 6e geworden en is ook door naar de finale van het NK !!!

 


Camille Hulspas van BTA

  

 

Op zondagochtend ging ik naar Duiven om de halve finale te turnen. Ik begon op brug. Dit was best spannend omdat de streksalto vanuit reuzen niet zo goed ging. Ik heb heel de week extra getraind om de streksalto weer te leren. Mijn streksalto lukte! Ik ging niet reuzen omdat de streksalto nog steeds niet lukte. Daarvoor ga ik nog oefenen. Toen had ik balk, dit ging niet zo best. Ik ben er 2 keer afgevallen. Helaas een laag cijfer. Ik stond onderaan de lijst. Daarna had ik vloer. Dat ging heel goed! Ik was 2e op vloer. Daardoor kwam ik weer iets hoger aan de lijst. Daarna sprong dit ging ook goed. Toen de uitslag: het was heel spannend. Ik mag door naar de finale en toestelfinale vloer. Anne had ook een goede wedstrijd en is ook door naar de finale en Sophie ook. Super goed!

 

Groetjes Kayleigh

 

 Een turnwedstrijd in Vlissingen, dat was wel een stukje rijden. We waren met een grote groep turnsters van de Bosan de laatste ronde: Naomi, Sophie, Danique, Joanie, Mirte, Maika, Isabelle en Camille. Het was wel een beetje druk met zoveel turnsters. En uiteraard keken wij naar de oefeningen van onze teammaatjes.
Wij (Camille, Isabelle en ik) begonnen op balk. Dat ging wel redelijk, allemaal wel een keertje er af gevallen maar verder goede oefeningen. Daarna vloer camille moest beginnen met haar oefening en dat was echt een prachtige oefening, daarna moest ik en het ging wel goed ik had een paar nieuwe elementjes in mijn oefening en die lukte ook! Isa moest als laatste, en dat was wel een hele mooie oefening. Toen kwam sprong en bij ons alle drie hadden we goede sprongen en hoge cijfers. Als laatste kwam brug. Ik was heel zenuwachtig want ik vind de brug mijn moeilijkste onderdeel. 
Er zijn ook nog 2 prijzen deze ronde: Camille heeft de 1ste prijs (met een val van de balk) top! En sophie was 3de. En bij de andere ging het ook goed!

 

Groetjes Maika

 

Bosan Turnacademie promo filmpje

Social media